Wat is hypnotherapie?

Dus jij hoeft maar met je vingers te knippen en ik ben weg?’

‘Nee, ik ben geen tovenaar.’

‘En jij verandert mij niet in een kakelende kip?’

‘Haha … nee hoor.’

Zo ongeveer verlopen veel gesprekken als ik mensen vertel dat ik hypnotherapeute ben. Feit is dat er nog heel veel onduidelijkheid bestaat over hypnotherapie. Dat komt omdat veel mensen het in hypnose brengen kennen uit de entertainment. Wees gerust: ik ben geen entertainer. Ik ben er om jou te helpen.

Wat is hypnotherapie?

Laat ik het zo eenvoudig mogelijk uit proberen te leggen.

Iedereen heeft een onderbewustzijn. Dat is je database waar al je gedachten en herinneringen worden opgeslagen. Tot je zevende levensjaar ongeveer gebeurt dat zonder toegangscontrole. Alles wordt opgenomen en bewaard. Ieder moment. Iedere ervaring. Pas na je zevende krijgt je database ‘bewaking’. Die filtert wat je wel en niet opslaat.

Een voorbeeld: stel dat iemand je als klein kind vertelt dat je dik bent, lelijk, dat je niet goed kunt leren, dat je druk bent, enz. Die opmerking sla je op. In je onderbewustzijn. Zodra je wat groter bent, boort je ‘bewuste ik’ je onderbewustzijn aan; je database dus. Je gaat handelen, bijna automatisch, naar wat je als klein kind ooit eens is verteld. Ieder doet dat op een eigen manier. Misschien ga je wel koekjes afslaan omdat je moeder ooit gezegd heeft dat je dik wordt van koekjes. En misschien eet je om dezelfde reden wel heel veel koekjes.

Zo werkt ons onderbewustzijn.

Niks aan de hand. Behalve … als dat onderbewustzijn gaat botsen met je bewustzijn. Als je ergens in je leven, heel jong of pas heel laat, met jezelf in conflict komt. Dat uit zich bij iedereen anders. In stress, vermoeidheid, chronische pijn, faalangst, een burn-out, twijfels, piekeren, druk, onzekerheid, enz.

Dan … wordt het tijd om even orde op zaken te stellen.

En dat is wat ik doe, als hypnotherapeute. Ik ga naar je onderbewuste en hef samen met jou dat wat jou blokkeert op, zodat jij weer door kunt. Fris. Herboren. Weer in balans met jezelf.

Je hoeft het dus echt niet spannend te vinden!

Bel of mail me gerust om kennis te maken!